DISTRIBUIȚI
Delfi

Lituania a interzis deplasările în timpul weekendului de Paşte şi a anunţat că va instala baraje rutiere la ieşirile din oraşe pentru a se asigura că această hotărâre va fi respectată, în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, conform unui anunţ făcut miercuri de executivul de la Vilnius, transmite Reuters, scrie agerpres.

Trei sute de puncte de control ale poliţiei vor fi instalate la ieşirile din oraşe începând de vineri seară şi până luni seară. Toate automobilele vor fi oprite pentru control, conform poliţiei.


Citește și : Bernie Sanders se retrage din cursa pentru Casa Albă

„Săptămâna viitoare va fi critică”, a avertizat şi premierul Saulius Skvernelis. „Măsurile de carantinare au avut efectul de a aplatiza curba infecţiilor în ultimele 10 zile, aşa că ne gândim să relaxăm măsurile de izolare începând cu săptămâna viitoare. Dar dacă ne împiedicăm în cursul acestui weekend, vom avea un nou vârf şi va trebui să o luăm de la capăt”, a adăugat el.

Lituania, o ţară cu 2,9 milioane de locuitori, a raportat până marţi 912 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 15 decese puse pe seama acestui virus.

Citește și : Germania restricționează utilizarea aplicaţiei Zoom