DISTRIBUIȚI
LRT

Guvernul lituanian a anunţat miercuri că restaurantele în aer liber, muzeele şi anumite magazine se vor redeschide în curând, ca parte a ridicării graduale a măsurilor restrictive impuse pentru a opri epidemia de coronavirus, relatează AFP, scrie agerpres.

Ţara, membră a zonei euro, a autorizat deja săptămâna trecută redeschiderea magazinelor care dispun de o intrare separată din stradă.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Italia

Toate celelalte magazine se redeschid joi, în timp ce saloanele de înfrumuseţare, muzeele şi restaurantele în aer liber îşi vor relua activitatea pe 27 aprilie.

Premierul Saulius Skvernelis a declarat că numărul clienţilor din aceste unităţi va rămâne limitat şi că măştile faciale sunt încă obligatorii pe stradă.

„Vreau să revenim treptat la o viaţă normală, însă trebuie să menţinem distanţa socială şi măsurile de protecţie”, a mai spus el.

Citește și : Coreea de Nord păstrează tăcerea asupra stării sănătăţii lui Kim Jong Un

Creşele, şcolile şi universităţile rămân închise, iar adunările publice sunt încă interzise în ţara cu 2,8 milioane de locuitori care a luat rapid măsuri de protecţie începând cu 16 martie.

Aceste decizii au redus răspândirea epidemiei în Lituania, unde s-au înregistrat până miercuri 1.370 de cazuri de infecţie, dintre care 28 de decese.