DISTRIBUIȚI
Ukrainian service members fire a shell from a towed howitzer FH-70 at a front line, as Russia's attack on Ukraine continues, in Zaporizhzhia Region, Ukraine October 27, 2022. REUTERS/Stringer TPX IMAGES OF THE DAY

Lituania a trimis încă două obuziere 2000s în Ucraina după ce le-a reparat, a anunţat Ministerul Apărării de la Vilnius, transmite duminică DPA, potrivit agerpres

Ministrul lituanian al apărării Arvydas Anusauskas a scris pe Twitter, la finalul lunii noiembrie, că două obuziere erau reparate în Lituania.


Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

Începând din vară în Lituania funcţionează un centru de mentenanţă pentru vehicule de luptă, înfiinţat de doi mari producători germani de arme, Kraus-Maffei Wegmann şi Rheinmetall.

Până în prezent Lituania a reparat şase obuziere, a precizat Anusauskas.

Ministerul Apărării lituanian a anunţat că au fost alocate 2 milioane de euro pentru reparaţii.

Ultimele două obuziere reparate în Lituania au fost iniţial furnizate de Germania şi Ţările de Jos ca ajutor militar pentru Ucraina, ţară care a fost invadată în mod nejustificat şi neprovocat de forţele ruse începând din 24 februarie.

Citește și: Washingtonul anunţă sancţiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni

Muniţia aferentă este livrată de armata lituaniană, ce are la rândul său în dotare obuziere 2000s. Consiliul de Securitate Naţională din Lituania a decis în noiembrie ca ţara să livreze muniţii Ucrainei.