DISTRIBUIȚI
Aerotime

Lituania a primit o dronă de luptă Bayraktar din Turcia, după ce sute de lituanieni au cotizat pentru a strânge banii necesari achiziţionării acestui dispozitiv pentru Ucraina, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Vilnius, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

În cele din urmă, producătorul turc Baykar a anunţat că va dona drona gratis, guvernul Lituaniei angajându-se să cheltuiască 1,5 milioane de euro din banii adunaţi pentru armarea ei, iar restul de până la aproape 6 milioane de euro colectate urmând să fie dedicat ajutorului umanitar pentru Ucraina.


Citește și : Lukaşenko amenință cu represalii militare împotriva oricui ar ataca Belarusul

Imaginile distribuite de guvernul lituanian prezintă drona cu logoul unui şoim, în culorile Lituaniei şi Ucrainei. Drona a primit acest nume în urma unui vot pe internet în Lituania.

Ucraina a achiziţionat peste 20 de drone armate Bayraktar TB2 de la Baykar în ultimii ani şi a comandat alte 16 pe 27 ianuarie. Acest lot a fost livrat la începutul lui martie.

Citește și : Zelenski face apel la sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei după încheierea războiului