DISTRIBUIȚI
Antena 3

Guvernul portughez a dezvăluit marţi un ambiţios plan în valoare de 1,15 miliarde euro destinat extinderii actualului aeroport din apropiere de capitala Lisabona şi, de asemenea, construirii unui al doilea aeroport, chiar dacă studiul de impact asupra mediului cu privire la acest ultim proiect nu a fost încă finalizat, informează AP, potrivit agerpres.

Operatorul aeroportuar ANA, Aeroportos de Portugal, concesionarul a 10 aeroporturi din Portugalia, va suporta nota de plată pentru adaptarea aerodromului militar de la Montijo, 30 de kilometri de Lisabona, în ideea de a pune la punct un aeroport civil capabil să asigure tranzitul a 50 de milioane de pasageri pe an începând din 2022.


Citește și : SUA au emis noi sancţiuni împotriva Venezuelei

Autorităţile portugheze susţin că studiul de impact asupra mediului va fi gata până în luna aprilie. Însă criticii acuză Guvernul că încearcă să grăbească acest proiect înaintea alegerilor generale programate a avea loc în luna octombrie.

Oficialii portughezi au mai spus marţi că operatorul aeroportuar ANA va plăti de asemenea şi pentru extinderea actualului aeroport Humberto Delgado din apropiere de Lisabona. În condiţiile în care a ajuns la 29 milioane de pasageri pe an, acest aeroport funcţionează la capacitate maximă.

Citește și : Vulcanul Manam din Papua Noua Guinee a erupt