DISTRIBUIȚI

Liga Arabă s-a declarat „preocupată” luni de „evoluţiile” din Sudan, unde armata i-a arestat pe majoritatea liderilor civili, după săptămâni de tensiuni între militari şi civili care îşi împart puterea, informează AFP, potrivit agerpres.

Secretarul general al organizaţiei panarabe, Ahmed Aboul Gheit, a făcut cunoscută, printr-un comunicat, „profunda sa preocupare în faţa evoluţiilor” din Sudan şi a îndemnat „toate părţile să respecte” acordul ce prevede împărţirea puterii de tranziţie, acord încheiat în 2019, după înlăturarea de la putere a autocratului Omar al-Beshir.


Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

Sudanul se confruntă cu o lovitură de stat, a anunţat luni Ministerul Informaţiilor de la Khartoum, care a cerut eliberarea imediată a tuturor miniştrilor şi celorlalţi lideri politici arestaţi de armată. Premierul Abdallah Hamdok a fost reţinut şi mutat într-un loc necunoscut întrucât a refuzat să semneze o declaraţie de susţinere a loviturii de stat.

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

Aeroportul internaţional din Khartoum a fost închis, iar zborurile externe au fost suspendate.