DISTRIBUIȚI
Karadeniz Press

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Abulgeit, a considerat sâmbătă nul anunţul făcut în ajun potrivit căruia Serbia şi Kosovo îşi vor stabili ambasadele la Ierusalim, în cazul Pristinei ca parte a unui acord pentru a stabili relaţii diplomatice cu Israelul, transmite EFE, potrivit agerpres.

„Inaugurarea de către Serbia şi Kosovo de ambasade la Ierusalim este un demers nul şi condamnat”, a apreciat Abulgeit într-un comunicat succint, după ce vineri preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat două acorduri, unul ca Belgradul să-şi transfere ambasada la Ierusalim şi al doilea privind stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Kosovo şi Israel.


Citește și : Autoritățile din Belarus anunţă zeci de persoane reţinute, a doua zi după ultimele proteste

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat tot vineri că Israelul va stabili relaţii diplomatice cu Kosovo şi a remarcat că această fostă provincie sârbă care şi-a declarat unilateral independenţa de Belgrad va fi prima ţară majoritar musulmană care deschide o ambasadă la Ierusalim.

În acelaşi comunicat, secretarul general al entităţii panarabe a aplaudat reuniunea de joi dintre facţiunile palestiniene drept un pas „pozitiv pentru unificarea rândurilor palestiniene”.

Citește și : Un ciclon extrem de violent se îndreptă către sud-vestul Japoniei

Abulgeit şi-a exprimat aprecierea pentru eforturile preşedintelui palestinian Mahmud Abbas de a pune capăt divizării „detestabile”, de a netezi calea către reconciliere şi de unificare a poziţiilor cu privire la o strategie comună pentru a pune capăt „ocupaţiei israeliene”, potrivit comunicatului citat.