DISTRIBUIȚI
Süddeutsche.de

Ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, poartă răspunderea pentru faptul că sutele de migranţi aflaţi la bordul navei umanitare căreia i-a fost refuzată acostarea în porturi ale Uniunii Europene suferă de pe urma înrăutăţirii condiţiilor, a acuzat organizaţia non-guvernamentală de caritate care i-a salvat pe aceşti oameni din Marea Mediteraneană, informează miercuri dpa, potrivit agerpres.

„Este în totalitate responsabilitatea domnului Seehofer să suporte consecinţele. El acţionează precum versiunea germană a colegului său italian (Matteo) Salvini şi face guvernul german complice la refuzul de a acorda asistenţă unor persoane în pericol”, a notat Axel Steier, cofondator al ONG-ului Lifeline.


Citeşte şi: Albania refuză amplasarea taberelor de refugiaţi pe teritoriul său

În urmă cu câteva zile, Salvini a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre încărcătura de „carne umană” pe care o transportă nava. ONG-ul a replicat atunci: „Dragă Matteo Salvini, nu avem carne la bord, ci doar oameni”.

Miercuri, Axel Steier l-a acuzat pe Seehofer şi că blochează eforturile landurilor germane de a prelua o parte din migranţi, pentru că el „duce un joc intern de putere al partidului său pe seama vieţilor şi siguranţei oamenilor”.

Vasul se afla miercuri tot în largul apelor malteze, având la bord 239 de oameni, printre care 14 femei şi patru bebeluşi, migranţi recuperaţi, în urmă cu şase zile, în apropierea coastelor libiene. Căpitanul navei a anunţat că la bordul ei se înregistrează deja „un număr uriaş” de oameni care suferă de rău de mare. 

Citeşte şi: GRAV accident de circulaţie în Germania. Un om a murit şi alţi 30 sunt răniţi