DISTRIBUIȚI
Malay Mail

Liderul unui sindicat studenţesc din Bolivia, cunoscut pentru că a petrecut 33 de ani studiind în diverse domenii fără să obţină vreodată o diplomă, a fost arestat sâmbătă pentru că a primit în mod abuziv un salariu de la sindicatul universitar, notează AFP, potrivit agerpres.  

„Prin decizie a ministerului public, fostul lider universitar Max Mendoza, a fost arestat”, a anunţat ministrul de interne, Eduardo del Castillo.


Citește și : Statele Unite menţin Cuba pe lista ţărilor care nu cooperează suficient împotriva terorismului

Max Mendoza, 52 de ani, preşedintele Confederaţiei universitare boliviene (CUB), „ar fi beneficiat ilegal” de un salariu lunar de 21.870 boliviano (circa 3.150 de dolari), potrivit procurorului din La Paz, William Alave.

Acest salariu este similar cu cel al unui preşedinte de universitate şi apropiat de cel al preşedintelui Boliviei, care câştigă în jur de 3.500 de dolari pe lună.

Mendoza, care a urmat mai multe cursuri din 1989, a eşuat la peste 200 de subiecte şi a obţinut zero puncte la peste o sută de materii.

Liderul sindical a calificat joi acuzaţiile drept „calomnii”.

„Nu am primit niciun ban care să nu fie corect şi legal”, a declarat el.

Potrivit presei locale, numeroşi responsabili ai studenţilor îşi prelungesc studiile pentru a-şi păstra locurile de muncă şi beneficiile care decurg.

În timpul unui adunări la 9 mai la Universitatea de Stat Tomas Frias din Potosi (sud-vest), o grenadă lacrimogenă a fost aruncată în mulţime provocând o busculadă care a făcut patru morţi.

Citește și : Jean-Luc Mélenchon critică noul Guvern al Franţei şi este convins că va fi schimbat peste o lună

Patru persoane au fost plasate în arest în legătură cu această anchetă.

Vineri, aproximativ cincizeci de studenţi au ocupat fără incidente birourile sindicatului prezidat de Max Mendoza pentru a-i cere demisia, mai scrie AFP.