DISTRIBUIȚI
Reuters

Liderul suprem iranian Ayatollahul Ali Khamenei a declarat, vineri, că Israelul a fost „obligat să accepte înfrângerea” în faţa palestinienilor, după intrarea în vigoare a unui armistiţiu între israelieni şi grupările armate din Fâşia Gaza, scrie news.ro .

„Îi mulţumesc dragului şi atotputernicului nostru Allah pentru victoria şi onoarea acordate luptătorilor palestinieni. Israelienii au fost obligaţi să accepte înfrângerea”, a declarat Khamenei, care a subliniat că statul evreu a fost „neputincios în faţa ridicării unificate a Palestinei”.


Citește și : Certificatul verde digital al UE ar trebui să fie funcţional de la 1 iulie

„Pregătirea tinerilor palestinieni şi manifestarea forţei de către grupurile armate din Gaza vor face Palestina mai puternică zi de zi şi inamicul uzurpator mai slab şi mai dispreţuitor”, a continuat liderul suprem iranian, notează AFP.

Khamenei a cerut şi comunităţii internaţionale să acţioneze în justiţie guvernul israelian, inclusiv pe premierul Benjamin Netanyahu.

„Toţi membrii importanţi ai acestui regim şi criminalul (Benjamin) Netanyahu trebuie să fie urmăriţi de instanţe internaţionale şi independente şi să fie pedepsiţi”, a spus el.

Republica Islamică Iran nu recunoaşte statul ebraic, iar sprijinul pentru cauza palestiniană a fost un pilon al politicii sale externe de la revoluţia din 1979.

Citește și : Talibanii au preluat controlul asupra încă unui district strategic din Afganistan