DISTRIBUIȚI

Un tribunal german l-a condamnat miercuri pe Abu Walaa, un predicator irakian acuzat că era liderul grupării Stat Islamic în Germania, la 10 ani şi jumătate de închisoare, într-un proces intentat unei reţele care recruta luptători islamişti, transmite dpa, potrivit agerpres.

Tribunalul din oraşul Celle (nordul Germaniei) l-a găsit vinovat pe predicatorul de 37 de ani de sprijin pentru terorism şi apartenenţă la o organizaţie teroristă.


Citeşte şi: Carles Puigdemont riscă să rămână fără imunitate europarlamentară. Spania îl aşteaptă cu cătuşe!

Abu Walaa era imam la o moschee din oraşul Hildesheim care atrăgea islamişti din toată Germania, dar care între timp a fost închisă de autorităţi.

El şi asociaţii săi recrutau tineri mai ales din nord-vestul Germaniei pentru a apăra „califatul” din Irak şi Siria al miliţiei teroriste.

Ceilalţi trei inculpaţi în proces au primit condamnări la închisoare între 4 şi 8 ani.

Citeşte şi: INCENDIU într-o tabără de refugiaţi din Grecia! Un copil a murit!

Unul dintre ei, un germano-sârb care a primit 8 ani de detenţie, îşi punea la dispoziţie apartamentul din Dortmund ca loc de rugăciune. Tot acolo l-a găzduit pe Anis Amri, islamistul care avea să comită atentatul din piaţa de Crăciun de la Berlin, la 26 decembrie 2016, în care a ucis 12 persoane.

Doi dintre bărbaţii recrutaţi de reţea se pare că au comis atentate sinucigaşe în Irak soldate cu mai multe victime.