DISTRIBUIȚI
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2020-08-01 06:16:03Z | |

Autorităţile din Coreea de Sud l-au arestat sâmbătă pe influentul lider al sectei creştine Shincheonji – Biserica lui Iisus, aflată în centrul unui important focar de coronavirus în februarie, sub suspiciunea că a subminat politica guvernamentală de combatere a propagării epidemiei, relatează Yonhap, Reuters şi AFP, scrie agerpres.

Lee Man-hee, care are 89 de ani, a fost reţinut sâmbătă la primele ore ale zilei, sub acuzaţia că a dat autorităţilor sanitare informaţii inexacte privind reuniunile sectei şi liste false de membri, fiind bănuit totodată de „tentative sistematice de distrugere de dovezi”.


Citește și : Argentina va prelungi măsurile de izolare până la 16 august

Se consideră că persoanele având legături cu secta sa au reprezentat mai mult de jumătate din cele peste 4000 de cazuri de contaminare din Coreea de Sud din luna februarie. La 19 iulie, acestea reprezentau 38% din persoanele contaminate, au calculat autorităţile sanitare sud-coreene.

Lee Man-hee mai este acuzat şi că a deturnat 5,6 miliarde de woni (4,69 milioane de dolari) din fondurile bisericii sale şi că a organizat evenimente religioase în facilităţi publice fără aprobare.

Citește și : Cererile pentru paşapoarte secundare acordate pentru sume mari, în creştere, în contextul pandemiei