DISTRIBUIȚI
Head of the separatist self-proclaimed Donetsk People's Republic Denis Pushilin attends a news conference in Donetsk, Ukraine February 23, 2022. REUTERS/Alexander Ermochenko

Denis Puşilin, liderul Republicii Populare Doneţk, a declarat luni că există planuri de organizare a unui tribunal internaţional pentru soldaţii ucraineni care s-au predat la oţelăria Azovstal din Mariupol, relatează agenţiile de presă de stat ruse, potrivit CNN, scrie news.ro .

Potrivit agenţiei de ştiri ruse RIA-Novosti, Puşilin a afirmat că prizonierii ucraineni se află în prezent pe teritoriul Republicii Populare Doneţk, un teritoriu separatist pro-rus din regiunea Donbas, în estul Ucrainei, iar documentele pentru instituirea unui tribunal sunt în curs de pregătire.


Citește și : Rusia examinează în prezent planul de pace propus de Italia (viceministru rus)

”Prizonierii din Azovstal sunt ţinuţi pe teritoriul Republicii Populare Doneţk. Există planuri de organizare a unui tribunal internaţional şi pe teritoriul republicii”, a declarat liderul regiunii separatiste Denis Puşilin, potrivit BBC.

”Statutul tribunalului este în curs de elaborare”, a mai afirmat el.

Mariupol a căzut sub controlul complet al forţelor ruse săptămâna trecută, după capitularea Azovstalului, ultimul bastion al soldaţilor ucraineni care apărau oraşul.

Numărul soldaţilor ucraineni care pot fi aduşi în faţa unui potenţial tribunal nu este exact. Armata rusă susţine că peste 2.000 de membri ai forţelor ucrainene din oţelărie s-au predat.

Într-o ştire separată, agenţia de presă rusă RIA a precizat că adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Rudenko a afirmat că Rusia este deschisă posibilităţii de a discuta despre schimbul de prizonieri din Azovstal cu Ucraina.

Citește și : Fosta şefă a diplomaţiei austriece îşi dă demisia de la Rosneft