DISTRIBUIȚI
Луганский Информационный Центр

Liderul republicii autodeclarate Lugansk, Leonid Pasecinik, a declarat că speră să călătorească marţi sau miercuri la Moscova pentru a cere preşedintelui rus Vladimir Putin să accepte regiunea în Federaţia Rusă, relatează AFP, scrie news.ro .

Potrivit remarcilor transmise de Centrul Media Luhansk, Pasecinik a spus că a pregătit un apel către preşedintele rus Vladimir Putin ”să examineze în conformitate cu procedura stabilită de lege problema aderării Republicii Populare Lugansk la Rusia”.


Citește și : Rusia vrea să folosească rubla digitală în tranzacţiile cu China

”Sper foarte mult că în viitorul apropiat, astăzi (n.r. marţi) sau mâine, voi merge la Moscova. Am pregătit un apel corespunzător către preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, cu o cerere de a analiza problema în conformitate cu procedura stabilită de legislaţia Federaţiei Ruse cu privire la aderarea Republicii Populare Lugansk la Rusia ca subiect al Federaţiei Ruse”, a declarat Pasecinik.

Rezultatele iniţiale ale referendumului organizat în Lugansk şi alte trei regiuni ocupate de forţele ruse arată majorităţi uriaşe în favoarea aderării Rusiei, potrivit presei de stat ruse.

Referendumurile au fost respinse drept farse şi organizate împotriva dreptului internaţional de Kiev şi de către guvernele occidentale.

Citește și : Rusia deschide un centru de recrutare chiar la frontiera cu Georgia