DISTRIBUIȚI
Head of the separatist self-proclaimed Donetsk People's Republic Denis Pushilin attends a news conference in Donetsk, Ukraine February 23, 2022. REUTERS/Alexander Ermochenko

Combatanţi ucraineni s-ar ascunde, în continuare, în imensa oţelărie Azovstal, după ce Moscova a declarat în mod oficial închisă operaţiunea de de preluare a controlului acesteia, susţine liderul regiunii separatste proruse Doneţk Denis Puşilin, relatează The Associated Press, scrie news.ro .  

”S-ar putea ascunde. Ar putea fi pierduţi pe undeva, rămaşi în urma” combatanţilor care s-au predat şi au fost luaţi prizonieri, declară Puşilin.


Citește și : Grecia va preda americanilor tot petrolul confiscat de pe o navă iraniană

Armata rusă a declarat, la 20 mai, Azovstalul şi Mariupolul ”complet eliberate” şi anunţa că 2.439 de luptători s-au predat din acest ultim buzunar al rezistenţei ucrainene în portul asediat.

Ucrainenii rămaşi în urmă la Azovstal nu reprezezintă o ameninţare la adresa forţelor ruse care au ocupat oraşul, apreciază Puşinin.

Imensa oţelărie este în curs de deminare, au anunţat oficiali ruşi.

Puşilin subliniază că se va putea anunţa că nu mai este nimeni în oţelărie decât după deminarea, curăţarea şi verificarea atentă a instalaţiei.

Citește și : Macron îl sună pe Erdogan pentru a discuta aderearea Finlandei şi Suediei la NATO

”Din nefericire, avem deja un pompier rănt”, anunţă el.

”Există o mulţime de capcane. Tehnic, ei au avut totul pentru a face asta. De aceea, deminarea este foarte minuţioasă”, declară el.