DISTRIBUIȚI
BBC

Liderul opoziţiei laburiste britanice Keir Starmer şi-a exprimat scepticismul legat de folosirea aşa-numitelor paşapoarte de vaccinare care să le permită oamenilor accesul în hoteluri, restaurante şi parcuri de distracţii, afirmând că ‘instinctul britanic’ poate fi împotriva documentelor de acest fel, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul analizează ideea de a le cere oamenilor să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 pentru a le permite accesul în locuri aglomerate precum baruri şi arene sportive, pentru a contribui la redeschiderea unor sectoare ale economiei.


Citeşte şi: Italia PRELUNGEŞTE restricţiile până la sfârşitul lui aprilie – Black News

Starmer a afirmat că nu va lua nicio decizie oficială asupra eventualei susţineri a iniţiativei, înainte de a examina propunerile guvernului, dar a indicat că ar putea exista opoziţie din partea opiniei publice dacă rata deceselor este apropiată de zero şi numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi este foarte scăzut.

”Cred că este cu adevărat dificil şi nu voi pretinde că totul este alb sau negru, un răspuns uşor ‘da/nu’ la această chestiune”, a declarat liderul laburist pentru cotidianul The Telegraph.

El a adăugat că ”dacă virusul este adus în mod adecvat sub control, rata deceselor este aproape de zero, internările în spital foarte, foarte mici, atunci instinctul britanic în acele circumstanţe va fi contra paşapoartelor de vaccinare”.

Luna trecută, premierul britanic Boris Johnson a sugerat că unele baruri le-ar putea solicita clienţilor să arate certificate de vaccinare pentru a avea acces, dar a precizat că decizia revine fiecărui bar în parte. El a recunoscut că există ”complexităţi morale” referitoare la introducerea unor asemenea reguli.

Citeşte şi: Veşti bune de la CDC: Persoanele vaccinate NU mai pot transmite coronavirusul – Black News

Liderul liberal-democraţilor, Ed Davey, a calificat drept ”iliberală şi nefuncţională” eventuala utilizare a ‘paşapoartelor de vaccinare’ în interiorul Regatului Unit.

De la începutul pandemiei, Regatul Unit a înregistrat 4,3 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 126.000 decese.