DISTRIBUIȚI
lifo.gr
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2013-06-11 11:38:19Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Kemal Kiliçdaroglu, liderul CHP, principalul partid de opoziţie din Turcia, a fost atacat de mai mulţi bărbaţi, duminică, la Ankara. Kiliçdaroglu, care participa la înmormântarea unui soldat turc ucis în confruntările cu PKK, a fost scos cu greu din mulţime de forţele de ordine, relatează Reuters, potrivit news.ro .

Pe reţelele de socializare au apărut imagini în care se vede cum liderul CHP este lovit în cap cel puţin de două ori, în timp ce mai mulţi oameni de ordine încearcă să îl scoată din mulţimea nervoasă. În cele din urmă, Kiliçdaroglu a reuşit să părăsească locul atacului şi să intre într-o casă din apropiere, potrivit NTV.


Citește și : Alegătorii egipteni îndemnaţi să voteze ‘DA’ la referendumul pentru prelungirea mandatului lui el-Sissi

Apoi, mulţimea s-a strâns în faţa casei şi a început să scandeze: “PKK afară”.

“Suntem cu toţii afectaţi de incident. Kemal Kiliçdaroglu este bine. A fost dus într-un loc sigur”, a declarat Levent Gok, parlamentar CHP.

Candidaţii la primăriile din Ankara şi din Istanbul i-au învind pe cei ai partidului lui Recep Tayyip Erdogan la alegerile din urmă cu aproape o lună din Turcia, conform rezultatelor iniţiale. După alegeri, partidul lui Erdogan a cerut de câteva ori renumărarea voturilor. În plus, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a depus două petiţii pentru anularea votului din Istanbul şi o nouă votare, susţinând că au existat nereguli şi voturi ilegale.

Citește și : Alegeri în Ucraina: Comediantul Volodimir Zelenski, marele favorit în turul doi al scrutinului prezidenţial