DISTRIBUIȚI
JerusalemOnline

Ar fi bine ca Arabia Saudită să nu intre în război cu Iranul pentru că va fi distrusă în acest caz de către forţele Republicii islamice, a declarat vineri Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite Hezbollah din Liban, citat de Reuters, potrivit agerpres.

„Nu pariaţi pe un atac asupra Iranului, deoarece acesta vă va distruge”, a avertizat liderul mişcării şiite libaneze într-o alocuţiune televizată.


Citește și : Nicolas Maduro va efectua curând o vizită în Rusia (Kremlin)

„Se pare că petrolul este mai scump decât sângele”, a remarcat şeful Hezbollah, în reacţie la atacul asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită.

Amintind că atacul din 14 septembrie a dus la o reducere la jumătate a producţiei de petrol saudite, el a adăugat: „Casa voastră este de cristal şi economia voastră este de cristal, la fel oraşele de cristal din Emiratele Arabe Unite” (EAU).

Aceste atacuri arată puterea alianţei susţinute de Teheran, a mai spus Nasrallah, avertizând că noile dispozitive de apărare saudite nu vor putea face mare lucru pentru a apăra regatul.

Aceste sisteme de apărare „vor fi foarte scumpe şi nu vor avea nicio utilitate”, a afirmat liderul Hezbollah, recomandând Riadului şi aliaţilor săi să înceteze intervenţia lor militară în Yemen.

Citește și : Trump denunţă ca ‘ridicole’ acuzaţiile că ar fi avut o conversaţie ‘riscantă’ cu un lider străin

În acelaşi timp, el a spus că toţi cei „au colaborat cu Israelul sunt agenţi şi trebuie judecaţi”. „Dacă aceşti agenţi au comis crime, ei trebuie sancţionaţi cu fermitate”, a declarat secretarul general al Hezbollah, citat de i24news.tv. Acesta se pare că s-a referit la Amer Fakhoury, fost cadru militar al Armatei din sudul Libanului, o fostă miliţie apropiată de Israel, care a fost arestat la revenirea sa în Liban în urmă cu câteva zile şi a stârnit un val de indignare.