DISTRIBUIȚI
Eater

Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senatul SUA, a afirmat marţi că este din ce în ce mai probabil să fie necesară aprobarea de către Congres a unei rezoluţii pentru finanţarea temporară a agenţiilor guvernamentale, pe fondul disensiunilor politice privind bugetul , informează mediafax.

„Timpul se scurge rapid, iar o rezoluţie pentru finanţarea pe termen scurt ar putea fi singura opţiune asupra căreia să convenim”, a declarat Mitch McConnell, citat de agenţia Reuters.


Citește și : China critică ‘supoziţiile nefondate’ dintr-un raport american privind arsenalul nuclear al Beijingului

Liderii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Republican din Congresul SUA au disensiuni privind bugetul pe următorul an fiscal, în contextul programelor interne propuse de Administraţia Joseph Biden, care necesită finanţări masive, conform site-ului Politico.com.

Disputele riscă să blocheze finanţarea agenţiilor guvernamentale federale, iar Departamentul Apărării a avertizat că o astfel de situaţie ar avea efecte devastatoare pentru capacităţile de reacţie militară şi pentru asistenţa de securitate pe care Statele Unite o furnizează Ucrainei.

Citește și : Xi Jinping se duce miercuri în Arabia Saudită (media de stat)