DISTRIBUIȚI
Reuters

Liderul Partidului Liber-Democrat din Germania (FDP), Christian Lindner, a acuzat-o marţi pe cancelarul Angela Merkel pentru ‘lipsa de angajament’ în relaţia cu SUA după preluarea mandatului de preşedinte de către Donald Trump, la începutul anului trecut, transmite dpa, conform agerpres.

”Este un mare act de neglijenţă că relaţia cu Statele Unite nu a fost o prioritate de top a politicii externe germane în ultimul an”, a declarat Christian Lindner.


Citește și : Moscova ironizează înlocuirea lui Tillerson : „Tot Rusia este responsabilă?”

El a estimat că acest lucru este periculos în special ţinând cont de decizia lui Donald Trump de a impune tarife asupra importurilor americane de aluminiu şi oţel, despre care experţii susţin că ar putea duce la un război comercial, şi l-a calificat pe Trump drept un ‘preşedinte inconfortabil’.

În opinia liderului liber-democraţilor germani, destituirea lui Rex Tillerson de la conducerea Departamentului de Stat american reprezintă ‘un alt semn al neastâmpărului’ existent la nivelul conducerii SUA.

Relaţia tensionată între Angela Merkel şi Donald Trump nu a cunoscut o ameliorare, în pofida vizitei efectuate de cancelarul german la Casa Albă în urmă cu un an şi a participării celor doi lideri la Summitul G-20 de la Hamburg, în luna iulie 2017, adaugă dpa.

Citește și : Nikolai Glushkov, fost asociat al oligarhului rus Boris Berezovski, găsit mort la Londra (presă)