DISTRIBUIȚI

Forţele franceze l-au ucis pe liderul grupului jihadist Stat Islamic din Sahara extinsă (EIGS), Adnan Abu Walid al-Sahrawi, a anunţat în noaptea de miercuri spre joi preşedintele francez Emmanuel Macron, evocând un „succes major” în lupta împotriva terorismului în Sahel, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Liderul EIGS a fost ucis „în urma unei lovituri a forţei Barkhane”, a transmis la rândul ei pe Twitter ministrul forţelor armate Florence Parly.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în China (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Parisul a anunţat în iunie şi iulie moartea sau capturarea altor înalţi responsabili ai EIGS în operaţiuni ale forţei franceze Barkhane şi partenerilor săi în cadrul strategiei care vizează lideri de organizaţii jihadiste.

Citeşte şi: PROTESTE violente în Slovenia împotriva paşapoartelor de vaccinare – Black News

EIGS, creat în 2015 de Adnan Abu Walid al-Sahrawi, fost membru al Frontului Polisario şi apoi al mişcării jihadiste Al-Qaida în Maghrebul Islamic, a fost desemnat „inamic prioritar” în Sahel la summitul de la Pau (sud-vestul Franţei) din ianuarie 2020. Se află la originea mai multor sângeroase vizând civili şi militari în Mali, Niger şi Burkina Faso.