DISTRIBUIȚI
Tagesspiegel

Președintele consiliului comunității de evrei din Germania, Josef Schuster, a acuzat, joi, autoritățile germane de lipsa măsurilor de protecție necesare prevenirii atacului care a avut loc miercuri la o sinagogă din orașul Halle, relatează postul local de radio Deutschlandfunk, citat de Reuters, potrivit mediafax.

Josef Schuster a comunicat, în cadrul unei declarații pentru postul local de radio, că forțele de ordine locale nu au asigurat protecție pentru clădirea sinagogii și pentru oamenii aflați înăuntrul său. „Dacă poliția ar fi staționat în afara sinagogii, atunci acest bărbat (care a efectuat atacul, n. red.) ar fi fost dezarmat înainte ca el să-i poată ataca pe alții”, a declarat oficialul evreu.


Citește și : Erdogan ameninţă UE: ‘Vom deschide porţile şi vom trimite 3,6 milioane de refugiaţi’

Poliția germană a demarat joi o anchetă asupra incidentului produs cu o zi în urmă. Autoritățile au percheziționat o locuință din Benndorf, aflată în apropierea localității Halle, care ar aparține principalului suspect, denumit de autorități Stephan B, și au ridicat un vehicul din Landsdorf.

Procurorii federali consideră că incidentul ar fi fost motivat de extremism de dreapta și antisemitism. „A plănuit să ucidă oameni”, a declarat unul dintre anchetatori. Autoritățile nu au oferit detalii privind starea suspectului principal, în vârstă de 27 de ani, care ar fi fost rănit în timp ce poliția încerca să îl rețină.

Citește și : Iranul cheamă la ‘încetarea imediată’ a ofensivei Turciei în nord-estul Siriei