DISTRIBUIȚI
Mediafax

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a îndemnat regiunile ruse să se ”mobilizeze singure”, potrivit unei postări publicate joi pe Telegram, relatează CNN , scrie news.ro .

Kadîrov a fost direct cu privire la schimbările aduse campaniei ruse în urma eşecului militar din Harkov, spunând că Ministerul Apărării ar trebui să înveţe din greşeli şi că, în opinia sa, legea marţială ar trebui introdusă în Rusia.


Citește și : Maşina lui Zelenski a fost implicată într-un accident rutier (VIDEO)! Şoferul vinovat a fost preluat de ambulanţă

”Rusia este un stat federal în care regiunile pot fi iniţiatorii oricăror angajamente. Iar unul dintre aceste angajamente astăzi ar trebui să fie automobilizarea. Liderul fiecărui subiect al Rusiei de astăzi trebuie să-şi dovedească disponibilitatea de a ajuta statul”, a declarat Kadîrov într-o postare pe Telegram.

”Cred că fiecare lider al regiunii este destul de capabil să pregătească, să formeze şi să angajeze cel puţin o mie de voluntari”, a adăugat Kadîrov.

De asemenea, Serghei Aksenov, liderul desemnat de Rusia în Crimeea, a făcut apel la regiunile ruseşti să creeze mai multe unităţi de voluntari pentru armată.

”Susţin pe deplin iniţiativa şefului Republicii Cecene, prietenul şi fratele meu Ramzan Kadîrov de a pregăti voluntari în regiuni (n.r. ruseşti)”, a precizat el pe Telegram.

Citește și : Washingtonul anunţă un nou ajutor umanitar pentru Siria, în valoare de 756 de milioane de dolari

Oficialul a subliniat că trebuie întreprinse ”toate eforturile pentru a-i învinge pe nazişti cât mai repede posibil şi a restabili pacea”, repetând pretenţiile nefondate ale preşedintelui rus Vladimir Putin privind lansarea invaziei ruse asupra Kievului.

Crimeea a trimis deja peste 1.200 de voluntari şi formează încă două batalioane şi le furnizează echipament, a conchis Aksenov.