DISTRIBUIȚI
Reuters

Liderii statelor membre ale NATO, reuniţi miercuri la Bruxelles, au lansat un apel către toate ţările să menţină ‘presiunea hotărâtă’ asupra Coreii de Nord, inclusiv prin implementarea integrală a sancţiunilor impuse de ONU, pentru a convinge guvernul de la Phenian să renunţe la armele nucleare, chimice şi biologice, relatează Reuters, conform agerpres.

Declaraţia semnată de liderii celor 29 de state din NATO arată că acestea susţin deplin obiectivul ‘denuclearizării complete, verificabile şi ireversibile a Peninsulei Coreene’ şi salută întâlnirile recente la nivel înalt între Coreea de Nord, pe de o parte, şi SUA şi Coreea de Sud, pe de altă parte.


Citește și : Israelul va împiedica orice tentativă de încălcare a frontierelor sale, avertizează Netanyahu

Documentul cere autorităţilor de la Phenian să revină la Tratatul de neproliferare a armelor nucleare şi să adere la Convenţia privind armele chimice.

Statele aliate şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea faţă de intensificarea testelor de rachete ale Iranului şi au subliniat angajamentul NATO de a ‘garanta permanent că programul nuclear iranian rămâne paşnic’.

Citește și : Invitația de aderare la NATO este „un eveniment uriaş” pentru Macedonia (Zoran Zaev)