DISTRIBUIȚI
dpa

Liderii Partidului Popular European (PPE) s-au reunit, joi, la Bruxelles, înainte de întâlnirea Consiliului European, unde şi-au reiterat sprijinul neclintit pentru Manfred Weber, propus pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. ”Credem cu tărie că Manfred Weber dispune de toate competenţele şi experienţa necesară pentru a conduce următoarea Comisie Europeană”, a transmis preşedintele PPE, Joseph Daul, potrivit news.ro .

Liderii PPE şi-au reiterat, joi, ”sprijinul neclintit” pentru Manfred Weber care ”dispune de toate competenţele şi experienţa necesară pentru a conduce următoarea Comisie Europeană”.


Citește și : Biden iese la atac : Strategia lui Trump faţă de Iran este ‘un dezastru’

„PPE a pionierat procesul democratic şi transparent Spitzenkandidat ca mijloc de a aduce Europa mai aproape de popor. Rămânem angajaţi în această procedură şi pe liderul nostru Manfred Weber. În alegerile europene de luna trecută, cetăţenii europeni au reintrat din nou PPE ca cel mai mare grup din Parlamentul European. Aceasta este o validare a procesului Spitzenkandidat care pune cetăţenii în centrul democraţiei europene. Avem datoria de a ne respecta voturile şi sprijinul. Manfred Weber devine următorul preşedinte al Comisiei Europene”, a transmis, joi, preşedintele PPE, Joseph Daul.

Potrivit acestuia, liderii PPE sunt uniţi în spatele lui Manfred Weber.

”Realegerea sa recentă ca preşedinte al grupului PPE este o susţinere suplimentară a abilităţilor sale de conducere şi sprijinul PPE pentru el. Credem cu tărie că Manfred Weber dispune de toate competenţele şi experienţa necesară pentru a conduce următoarea Comisie Europeană. Experienţa sa vastă la nivel regional şi european de a furniza rezultate concrete, de a construi poduri şi de a trece dincolo de politica de partid îl face cel mai bun candidat pentru această slujbă”, a mai declarat Daul.

Citește și : Trump: Iranul a comis o foarte mare eroare doborând drona americană

Liberalii şi socialiştii din Parlamentul European nu îl vor susţine pe conservatorul Manfred Weber pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat liderul Verzilor Philippe Lamberts. Informaţia a fost confirmată şi de liderul Renew Europe, Dacian Cioloş, relatează Politico.

Weber este candidatul propus de Partidul Popular European (PPE) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.