DISTRIBUIȚI
WriteCaliber

Premierul irakian şi preşedintele egiptean au sosit marţi la Amman, pentru discuţii cu regele Abdullah al Iordaniei, concentrate pe cooperarea comercială şi economică între cele trei ţări, precum şi pe evoluţiile din regiune, informează dpa , potrivit agerpres.

Regele Abdullah i-a primit separat pe premierul irakian Mustafa al-Kadhimi şi pe preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi pe aeroportul internaţional Queen Alia din Amman, potrivit unui comunicat al curţii regale.


Citește șl: Grecia redeschide școlile în 7 septembrie, cu elevii obligaţi să poarte măşti

Acesta este al treilea summit între liderii celor trei ţări, de anul trecut şi până în prezent, fiind totodată primul summit de când al-Kadhimi a preluat conducerea guvernului în Irak.

Fostul premier irakian Adel Abdul-Mahdi a participat la primul summit la Cairo, în martie 2019, iar preşedintele irakian Barham Salih a participat la cel de-al doilea summit, desfăşurat în septembrie anul trecut la New York.

Acest nou summit are loc în condiţiile în care economiile din regiune suferă din cauza restricţiilor din timpul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, el se desfăşoară după ce ministrul irakian al comunicaţiilor, Arkan Shihab al-Sheibani, a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus după ce a sosit vineri în Iordania pentru a pregăti summitul de marţi.

Aceasta l-a obligat pe ministrul iordanian al economiei digitale şi antreprenoriatului Mothanna Gharaibeh, care l-a primit pe al-Sheibani pe aeroport, să se izoleze la domiciliu.

Citește șl: Italia începe testarea pe voluntari a unui potenţial vaccin anti-COVID-19