DISTRIBUIȚI
france24.com

Liderii a 15 partide de extremă dreapta şi conservatoare, printre care formaţiunea Adunarea Naţională a politicienei franceze Marinei Le Pen, care au semnat în iulie o declaraţie comună în vederea creării unei alianţe în Parlamentul European, urmează să se întâlnească vineri şi sâmbătă la Varşovia, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Pentru a continua apropierea între partidele patriotice divizate în prezent în două grupuri distincte în cadrul Parlamentului European (Identitate şi Democraţie şi Conservatori şi Reformişti Europeni), o întâlnire între liderii acestor diferite formaţiuni la care va participa Marine Le Pen, va avea loc pe 3 şi 4 decembrie la Varşovia”, potrivit informaţiilor furnizate de Adunarea Naţională.


Citeşte şi: WTA suspendă turneele de tenis feminin organizate în China – Black News

Marine Le Pen, candidată la alegerile prezidenţiale din Franţa din aprilie anul viitor, precizează că se va „întâlni cu cele 14 partide semnatare ale unei declaraţii comune în iulie 2021, care face apel la o mare alianţa în Parlamentul European”.

Liderul Ligii italiene, Matteo Salvini, nu va fi prezent la întâlnirea de la Varşovia, potrivit purtătorului său de cuvânt. Dar „Liga continuă să lucreze” la o „alternativă la stânga în Italia şi Europa”, potrivit sursei citate.

Printre semnatarii declaraţiei din iulie s-au numărat Marine Le Pen, Matteo Salvini, premierul ungar şi liderul Fidesz Viktor Orban, liderul partidului polonez Dreptate şi Justiţie Jaroslaw Kaczynski, liderul Vox din Spania Santiago Abascal şi lidera Fratelli d’Italia (partid neo-fascist) Georgia Meloni.

Aceste partide nu fac parte din aceleaşi grupuri în Parlamentul European. Adunarea Naţională şi Liga aparţin grupului Identitate şi Democraţie, în timp ce Dreptate şi Justiţie, Vox şi Fratelli d’Italia sunt în grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni. Fidesz, care a părăsit în martie grupul Partidului Popular European, este în căutare de parteneri.

Citeşte şi: Cine este noul CEO la Twitter: un expert în învățare automată și AI în vârstă de 37 de ani – Black News

Aceste partide au subliniat în declaraţia din iulie necesitatea unei reforme profunde a UE, exprimându-şi temerea în legătură cu „crearea unui superstat european”.

După această declaraţie, Marine Le Pen a fost primită pe 27 octombrie de Viktor Orban la Budapesta. Cei doi oficiali au denunţat cu această ocazie”înrobirea” UE şi pericolul valurilor migratorii.