DISTRIBUIȚI
dpa

Alice Weidel, lidera grupului parlamentar al formaţiunii de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), susţine că membrii AfD suspectaţi de serviciile de informaţii de extremism reprezintă o „parte importantă” a partidului, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Membrii Aripii (de extremă dreapta – n.r.) sunt o parte importantă a partidului. Trebuie să acceptăm o gamă amplă de păreri”, a declarat Weidel într-un interviu pentru ziarul elveţian Weltwoche publicat joi.


Citește și : Israelul este sigur că americanii îşi vor păstra politica de sancţiuni împotriva Iranului

Aripa de extremă dreapta a AfD, cunoscută ca Der Fluegel (Aripa), este monitorizată de serviciile de informaţii interne sub suspiciunea de promovare a unor ideologii extremiste şi rasiste.

Liderul ei este Bjoern Hoecke, liderul filialei AfD din landul Turingia.

Alice Weidel spune că şi-a pierdut toţi prietenii şi contactele sociale din cauza carierei sale politice. „Toţi spun în cele din urmă: dacă vrei să fii în acel partid, atunci nu vrem să avem de a face cu tine”, a spus Weidel.

Weidel spune că ea şi partenera ei, o femeie elveţiană care a fost adoptată din Sri Lanka când era copil, şi cei doi copii ai lor, au fost nevoiţi să se mute în Elveţia după ce au avut parte de insulte şi abuzuri din cauza vederilor sale politice.

Citește și : Doi minori acuzaţi pentru provocarea incendiilor de vegetaţie din Australia

„Fiul nostru mai mare, care are acum 6 ani, iar atunci avea 5, nu mai avea deodată pe nimeni cu care să se joace după-amiezile”, a spus ea. În Biel, unde familia ei obişnuia să locuiască, a existat o petiţie pentru „ostracizarea privată” a familiei lui Weidel, susţine ea.

Partidul de extremă dreapta susţine valori conservatoare şi ale familiei tradiţionale, promovând în acelaşi timp o platformă împotriva migranţilor şi a musulmanilor.