DISTRIBUIȚI
Twitter

Bărbații vor reprezenta femeile la adunarea pentru unitate națională care va aborda problemele societății din Afganistan, a declarat un lider taliban, potrivit Reuters, informează mediafax.

O mare adunare organizată de talibani a învățaților religioși și a bătrânilor tribali din Afganistan va aborda probleme legate de unitatea națională. La întâlnire nu vor participa femei, a declarat miercuri vicepremierul interimar.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

Abdul Salam Hanafi a declarat pentru televiziunea de stat RTA că adunarea, prima de acest fel de la preluarea puterii de către talibani în august anul trecut, va începe joi.

„Persoane diferite cu opinii diferite se vor aduna…. acest lucru va fi un pas pozitiv pentru stabilitatea din Afganistan și pentru consolidarea unității naționale”, a declarat liderul taliban.

Afganistanul se află într-o criză economică profundă, deoarece rezervele valutare ale băncii centrale au fost înghețate, iar sancțiunile internaționale au afectat grav economia.

Când a fost întrebat dacă la adunare vor participa și femei, Hanafi a spus că delegații de sex masculin le vor reprezenta pe acestea.

„Femeile sunt mamele noastre, surorile noastre, le respectăm foarte mult, când fiii lor sunt la adunare înseamnă că și ei sunt implicați, într-un fel, în adunare”, a spus el.

Grupurile societății civile au anunțat că reuniunea va fi lipsită de legitimitate dacă femeile nu sunt incluse. De asemenea, nu este clar dacă la adunarea de 3.000 de bărbați va fi abordată problema educației secundare a fetelor.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova

Guvernele internaționale le-au cerut talibanilor să își schimbe poziția în ceea ce privește drepturile femeilor. Asta după ce talibanii au revenit asupra deciziei de a deschide liceele pentru fete și le-au impus femeilor să își acopere fața și să aibă un însoțitor de sex masculin în timpul călătoriilor.