DISTRIBUIȚI
Newsmobile

Poliţia indiană l-a arestat pe un lider de district al partidului de guvernământ din India Bharatiya Janata, care era dat în urmărire după ce a provocat un accident de maşină în statul Bihar (est) săptămâna trecută, soldat cu moartea a 9 copii şi rănirea altor 20, relatează miercuri agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Manoj Baitha a fost plasat în arest după ce s-a predat la o secţie de poliţie în districtul Muzaffarpus, din statul Bihar. El a fost dus la spital pentru examene medicale în Patna, capitala statului Bihar, a declarat un oficial al poliţiei miercuri.


Citeşte şi: Un val de suspiciuni planează asupra lui Jean-Claude Juncker. Europarlamentarii cer o anchetă imediată

Baitha, aflat în stare de ebrietate, ar fi intrat cu maşina sa sport sâmbătă într-un grup de copii, dintre care 9 şi-au pierdut viaţa şi alţi 20 au fost răniţi. După accident, politicianul şi-a abandonat maşina şi a fugit de la locul accidentului.

El a fost suspendat din partidul Bharatiya Janata la începutul acestei săptămâni, după ce accidentul a provocat un mare val de indignare în India, în special în Bihar.

Bharatiya Janata se află la guvernare şi în statul Bihar, în alianţă cu partidul regional Janata Dal United, al şefului executivului din Bihar, Nitish Kumar, precizează Xinhua.