DISTRIBUIȚI
yle.fi

Vicepreşedintele Partidului Finlandezii (naţionalist, eurosceptic), Teuvo Hakkarainen, şi-a anunţat marţi demisia din conducerea formaţiunii, fostă componentă a coaliţiei de guvernare, după ce a agresat o deputată în incinta parlamentului, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit presei finlandeze, o deputată dintr-un alt partid l-a acuzat pe Teuvo Hakkarainen săptămâna trecută că a apucat-o de gât şi a sărutat-o, în pofida opoziţiei sale, incident care a avut loc în cafeneaua din clădirea parlamentului.


Citeşte şi: Cea mai nouă şi mai modernă navă de război britanică are o crăpătură prin care ia la bord 200 de litri de apă pe oră

‘Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat, alcoolul nu-mi face bine … I-am făcut rău’, a scris Hakkarainen pe pagina sa de Facebook. ‘Voi demisiona din poziţia de al doilea vicepreşedinte al partidului’, a adăugat el.

Deputaţii formaţiunii i-au dat un avertisment lui Hakkarainen în urma incidentului, subliniind că orice gest de hărţuire este inacceptabil.

Teuvo Hakkarainen va rămâne totuşi membru al grupului parlamentar al partidului.

El a făcut parte din noua conducere cu linie dură desemnată de partid în luna iunie, decizie în urma căreia formaţiunea a fost scoasă de la guvernare de premierul Juha Sipila.

Mai mult de jumătate dintre deputaţii partidului au părăsit ulterior formaţiunea şi au constituit un nou grup pentru a-şi păstra posturile guvernamentale.

Citeşte şi: Ruşii de la Kaspersky Lab au dat în judecată administraţia Trump

Partidul Finlandezii, denumit anterior Adevăraţii Finlandezi, şi-a făcut intrarea pe scena politică naţională în timpul crizei datoriilor din zona euro, cu o platformă anti-UE.

Hakkarainen a fost amendat la începutul anului de un tribunal districtual pentru o postare pe Facebook în care cerea o Finlandă fără musulmani.

Partidul este creditat în sondaje cu aproximativ 8% din intenţiile de vot, după ce la alegerile din 2015 a obţinut un scor de 18 procente.