DISTRIBUIȚI
TV8.md

Guvernul din Liban a decis să depună o plângere la Consiliul de Securitate al ONU împotriva Israelului pentru încălcarea suveranităţii statului şi agresiunea sa din sudul Libanului, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Cabinetul a condamnat atacul israelian care a avut loc ieri (luni – n.r.) după-amiază în sud şi a cerut Ministerului Afacerilor Externe să depună o plângere la Consiliul de Securitate al ONU”, a precizat preşedinţia într-o postare pe Twitter.


Citește și : Grecia impune OBLIGATIVITATEA măștii în aproape toate spațiile publice închise

Luni, armata israeliană a anunţat că a deschis focul asupra unei echipe de militanţi care a trecut graniţa din Israel în Liban. Hezbollah a negat însă acuzaţiile Israelului că ar fi fost implicată în ciocniri sau în tentative de infiltrare.

Între timp, Forţa ONU din Liban (UNIFIL) a declarat că a deschis o investigaţie asupra incidentului.

„Pentru a avea o imagine clară asupra evenimentelor, UNIFIL a lansat o investigaţie pentru a stabili faptele şi circumstanţele incidentului. Echipa noastră este deja la faţa locului pentru a declanşa investigaţia”, a declarat pentru dpa purtătorul de cuvânt al UNIFIL, Andrea Tenenti.

„În acest moment, calmul a revenit în zonă şi UNIFIL îşi menţine o prezenţă la faţa locului, împreună cu forţele armate libaneze”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

UNIFIL a făcut apel la cele două părţi să dea dovadă de maximă reţinere după schimbul de focuri de luni.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru fostul premier malaezian

O sursă de securitate din Liban a declarat pentru dpa că activităţi aeriene intense se înregistrează în regiunile libaneze de la frontiera cu Israelul.

Armata israeliană a anunţat că „în conformitate cu evaluarea situaţiei, Comandamentul nordic va fi întărit cu capacităţi avansate de tragere, sisteme de colectare de informaţii şi unităţi speciale”.