DISTRIBUIȚI

Libanul va interzice intrarea pe teritoriul său a persoanelor care vin din ţările cele mai afectate de noul coronavirus – China, Iran şi Coreea de Sud, Italia – cu excepţia libanezilor şi străinilor care locuiesc în Liban, au anunţat vineri autorităţile libaneze, fără a preciza de când va intra în vigoare această măsură, informează AFP, potrivit agerpres.

Anunţul intervine după ce un al treilea caz de Covid-19 a fost detectat în Liban joi. Toţi pacienţii care suferă de coronavirus – doi libanezi şi un iranian – au sosit recent din Iran.


Citeşte şi: Facebook îşi ANULEAZĂ conferinţa anuală pentru dezvoltatori

Măsura a fost adoptată „în mod excepţional şi temporar” de ministrul transporturilor, iar decizia a fost transmisă „tuturor companiilor aeriene”, cărora li s-a cerut să nu transporte decât libanezi şi rezidenţi din Liban în zborurile dinspre ţările cu probleme.

În pofida asigurărilor date de responsabili, libanezii au distribuit pe reţelele sociale înregistrări video, denunţând ceea ce ei consideră a fi măsuri insuficiente pe aeroportul din Beirut în vederea gestionării sosirii de pasageri care vin dinspre ţările afectate de coronavirus.

Citeşte şi: După ce a pierdut 33 de soldaţi în Siria, Erdogan dă drumul refugiaţilor spre Europa

Iranul, care încearcă să stăvilească propagarea noului coronavirus, a anunţat deja 34 de morţi, cel mai grav bilanţ după cel al Chinei.

Virusul a cauzat moartea a peste 2.800 de persoane pe plan global, majoritatea în China unde a apărut acest nou coronavirus la sfârşitul anului trecut, şi a contaminat peste 83.000 de persoane, cifră în creştere constantă.