DISTRIBUIȚI
GoldDerby

Libanul a ridicat interdicţia impusă filmului „The Post” al lui Steven Spielberg, iar producţia cinematografică va fi lansată joi, scrie AFP.

Ministrul de Interne al Libanului a decis să permită lansarea filmului lui Steven Spielberg, cu Tom Hanks şi Meryl Streep în rolurile principale, după ce comisia de cenzură a decis, în acord cu o Ligă Arabă care boicotează susţinătorii Israelului, conform agerpres .


Fără precedent, ministrul de Interne a decis să nu semneze decizia Securităţii Generale, care, pe lângă controlul graniţelor Libanului, este responsabilă şi cu cenzura filmelor, a cărţilor şi spectacolelor de teatru.

Citește și : O reţea de traficanţi de migranţi a fost destructurată de poliţiile germană şi poloneză

Distribuitorul filmului lui Spielberg în Liban a confirmat că pelicula va fi lansată joi în cinematografele din Beirut şi alte oraşe.
Filmul „The Post” este centrat pe decizia luată de cotidianul The Washington Post de a publica, în 1971, celebrul dosar clasificat Pentagon Papers, documente care descriu implicarea politică şi militară a Statelor Unite în Războiul din Vietnam.

Tom Hanks îl întruchipează pe editorul Washington Post Ben Bradlee, iar Streep joacă rolul publicistului Katherine Graham. În 1971, ziarul a decis să publice dezvăluiri din cele 47 de volume ale dosarului Pentagon Papers.

De la lansarea din 20 decembrie, filmul a generat încasări totale de 30,1 milioane de dolari.