DISTRIBUIȚI
Irish Times

Actorul american Leonardo Di Caprio a întâlnit-o, vineri, la Los Angeles, pe adolescenta Greta Thunberg, declarându-şi sprijinul pentru activistă şi distribuind fotografii cu ei pe Instagram, potrivit news.ro .

„A fost o onoare să petrec timp cu Greta”, a spus actorul, un apărător al mediului înconjurător, numind-o pe tânără „un lider al epocii noastre”.


Citește și : Trump reduce drastic numărul de refugiaţi admişi în SUA în acest an fiscal

„Există doar câteva momente în istorie în care vocile au un impact puternic, în momente cruciale şi în moduri care produc schimbări”, a scris leonardo Di Caprio pe Instagram.

El a adăugat: „Istoria ne va judeca pentru ceea ce facem astăzi, pentru a se asigura ca viitoarele generaţii să se pot bucura de aceeaşi planetă locuibilă pe care o credem că ni se cuvine”.

„Sper că mesajul Gretei să trezească liderii lumii întregi, să înţeleagă că timpul pentru inacţiune a expirat. Datorită Gretei şi tinerilor activişti din toată lumea sunt optimist în ceea ce ne rezervă viitorul. Împreună am făcut o înţelegere pentru a ne susţine reciproc, cu speranţa de a asigura un viitor mai bun planetei noastre”.

Citește și : Sturgeon: Perspectiva unei Scoţii independente este foarte aproape

Aflată la originea unei mobilizări mondiale faţă de încălzirea globală, care a pornit în Anglia, în luna august, Greta a pornit împreună cu tatăl ei la bordul unei bărci cu pânze, până la New York, pentur a evita poluarea provocată de un avion.