DISTRIBUIȚI
telegraph.co.uk

Grupul danez Lego, unul dintre cei mai mari producători de jucării din lume, a anunţat joi că se va angaja în lupta împotriva rasismului şi că va face în acest sens o donaţie de 4 milioane de dolari, în contextul mobilizării internaţionale contra xenofobiei şi a violenţelor de natură rasială, informează AFP, potrivit agerpres.

Aceste donaţii vor fi făcute în beneficiul „unor organizaţii americane (…) care sprijină copiii de culoare şi al altor asociaţii care îi educă pe toţi copiii în spiritul toleranţei şi al egalităţii”, a precizat grupul danez într-un comunicat publicat joi, fără să dezvăluie însă identitatea beneficiarilor acestor donaţii.


Citește și : Rusia a trimis un al doilea grup de avioane de vânătoare în Siria

Într-o perioadă în care zeci de mii de persoane protestează faţă de violenţele rasiale în Statele Unite şi în restul lumii după moartea lui George Floyd, un afro-american asfixiat de un poliţist caucazian în timp ce era încătuşat şi nu opunea rezistenţă, grupul Lego a subliniat că este „alături de comunitatea de culoare pentru a lupta împotriva rasismului şi a inegalităţii”.

Celebrul producător de jucării a reamintit că incluziunea se numără printre valorile sale fundamentale.

Citește și : Numărul deceselor de COVID-19, în creştere în rândul triburilor indigene din Brazilia

„Misiunea noastră este de a inspira şi de a dezvolta personalităţile celor care vor construi lumea de mâine, iar acest fapt înseamnă să îi stimulăm pentru a fi toleranţi, favorabili incluziunii şi amabili”, au adăugat reprezentanţii companiei daneze.

În 2019, 25% dintre beneficiile grupului au fost alocate Fundaţiei Lego, care finanţează în special programe de sprijinire a copiilor din medii defavorizate.

În Statele Unite, Lego a anunţat că a suspendat temporar orice formă de publicitate online, însă aceste activităţi urmează să fie reluate în zilele următoare.