DISTRIBUIȚI

 Oficiali israelieni au respins ameninţarea preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a rupe relaţiile diplomatice cu Israelul în cazul în care liderul american Donald Trump va decide să recunoască oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului şi să mute acolo ambasada SUA, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

‘Ierusalimul este capitala poporului evreu de peste 3.000 de ani şi capitala Israelului de mai mult de 70 de ani’, a declarat un oficial israelian citat de dpa fără a-i dezvălui identitatea, în condiţiile în care guvernul israelian nu a emis încă un comunicat oficial în acest sens.


Citeşte şi: A murit Regele Mihai

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat marţi că o eventuală recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului de către administraţia americană ar putea conduce la o rupere a relaţiilor între Turcia şi Israel.

Casa Albă a anunţat că decizia foarte aşteptată a preşedintelui Trump pe acest subiect a fost amânată, deşi urma să fie anunţată luni.

Israelul a cucerit jumătatea de est a Ierusalimului în războiul din 1967 şi a anexat acest teritoriu, acţiune ce nu a fost recunoscută pe plan internaţional.