DISTRIBUIȚI
dpa

Lebedele de pe râul Alster din Hamburg au fost evacuate din cauza valului de căldură prelungit, a precizat marţi, pentru DPA, oficialul responsabil de îngrijirea păsărilor.

Cele circa 40 de lebede au fost prinse de Olaf Niess ajutat de mai mulţi asistenţi şi transportate într-o arie delimitată dintr-un lac mai mic, Eppendorfer Muehlenteich, unde temperaturile pot fi controlate, relatează agerpres.


Citește și: Trump tună și fulgeră! ‘Cine face afaceri cu Iranul, nu va mai face afaceri cu SUA’

Un număr mare de lebede moarte au fost găsite pe Alster în ultimele zile, iar Niess spune că autorităţile au pornit de la ”ipoteza relativ clară” că acestea au murit din cauza caniculei.

Cea mai călduroasă zi din acest an de pe teritoriul Germaniei a fost înregistrată săptămâna trecută, când temperaturile au ajuns la 39,5 grade Celsius în oraşul Bernburg (în est).

Citește și: Militarii americani rămân fără unele aplicații pentru smartphone

Autorităţile germane încearcă să facă faţă efectelor caniculei: pompierii din Brandenburg udă copacii pentru ca aceştia să nu se usuce, în timp ce nivelul apelor râului Elba a ajuns la un minim record.

Luni, numeroşi peşti morţi au fost scoşi din cursul superior al râului Rin, la graniţa dintre Germania şi Elveţia, în ciuda măsurilor luate pentru a-i menţine în viaţă în timpul perioadei de caniculă.