DISTRIBUIȚI
YouTube

Astăzi, la ora la care vorbim, în acest stadiu, estimăm că nu există justificare pentru o nouă extindere a termenului-limită pentru punerea în aplicare a Brexitului, a afirmat marţi ministrul de externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, informează AFP, potrivit agerpres.

Răspunzând la o întrebare a unui deputat din Adunarea Naţională, el a adăugat: „Sunt trei ani de când se aşteaptă această decizie. Este important ca ea să fie anunţată astăzi, pentru că în caz contrar nu se va aplica (Brexitul), exceptând un ‘no deal’, care nu este soluţia pe care o preferăm”, a spus el.


Citește și : Boris Johnson amenință cu alegeri anticipate dacă Parlamentul britanic nu aprobă acordul Brexit

„Britanicii trebuie să decidă în privinţa problemei principale, ei trebuie să ne spună azi, cel mai repede, dacă este da sau nu”, a adăugat şeful diplomaţiei franceze.

La Londra, premierul britanic Boris Johnson a ameninţat marţi că va retrage proiectul legii asupra acordului său de Brexit şi va cere alegeri anticipate dacă deputaţii vor refuza să adopte compromisul negociat cu celelalte 27 de ţări ale Uniunii Europene (UE).

Camera Comunelor va avea marţi seară două voturi privind Brexitul. Guvernul lui Boris Johnson a cerut un vot asupra legii privind acordul de retragere (Withdrawal Agreement Bill) convenit cu UE săptămâna trecută. Acest acord trebuia să fie votat sâmbăta trecută, vot care însă a fost amânat prin adoptarea unei moţiuni care cere ca mai întâi să fie adoptată legislaţia privind Brexitul.

Votul asupra legii privind acordul de retragere va fi urmat de un vot asupra calendarului adoptării legislaţiei aferente.

Citește și : Quim Torra îndeamnă Madridul să înceapă negocieri fără condiţii cu privire la autodeterminarea Cataloniei

 

Marţi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a estimat că UE a făcut „tot ce era în puterea ei” pentru a asigura o retragere ordonată a Regatului Unit.