DISTRIBUIȚI
Sputnik

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova și Washingtown-ul poartă discuții despre posibile schimburi de prizonieri, care speră că vor avea succes. Se caută un acord pentru eliberarea lui Brittney Griner și a lui Paul Whelan, relatează Sky News, informează mediafax.

Seghei Lavrov spune că aceste discuții despre schimbul de prizonieri sunt purtate de serviciile de informații ale celor două țări.


Citește și:  FMI a ajuns la un acord cu Republica Moldova

Elizabeth Rood, însărcinatul cu afaceri al SUA la Moscova, a declarat pentru agenția de știri de stat rusă RIA că discuțiile continuă prin „canalul desemnat” cu privire la un acord pentru eliberarea lui Brittney Griner și a lui Paul Whelan.

Cu toate acestea, ea a declarat că Moscova nu a oferit un „răspuns serios” la niciuna dintre propunerile Washingtonului.

Brittney Griner a fost dusă într-o închisoare din regiunea rusă Mordovia în noiembrie pentru a executa o pedeapsă de nouă ani, după ce a fost arestată în februarie cu cartușe de vape care conțineau ulei de canabis.

Citește și: Stoltenberg recunoaşte ‘provocarea logistică’ pe care o presupune mentenanţa armamentului trimis în Ucraina

Jucătoarea de baschet a declarat la proces că le-a folosit pentru a atenua durerile provocate de accidentările sportive și că nu a vrut să încalce legea.

Paul Whelan, fost pușcaș marin american, execută 16 ani de închisoare în aceeași regiune pentru acuzații de spionaj, pe care le neagă.