DISTRIBUIȚI
Reuters

La o zi după ce ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a acuzat Moscova că încearcă ”să provoace Vestul”, omologul său rus, Sergei Lavrov, l-a numit pe Williamson „ministrul de război”, scrie Reuters, potrivit News.ro .

Williamson, vorbind la Conferinţa de Securitate de la Munchen, a acuzat Rusia de „activitate ilegală” atât la sol cât şi pe mare şi a cerut Moscovei să îşi reseteze relaţia cu ţările vestice prin dialog.


Citește și : Moment istoric – Fortețele americano-kurde au cucerit ultimul teritoriu al jihadiștilor în estul Siriei

Lavrov a ţinut un discurs la conferinţă sâmbătă şi a făcut referire la Williamson după ce a fost întrebat privind securitatea din zona arctică.

„Dorim să înţelegem ce fel de mandat va avea NATO în zona arctică”, a afirmat Lavrov.

„Dacă ascultăm anumite persoane cum ar fi ministrul războiului, pardon, ministrul Apărării, din Marea Britanie atunci s-ar putea să avem impresia că nimeni în afară de NATO nu are voie să fie nicăieri”, a adăugat el, râzând.

Citește și : Conferinţa de securitate de la Munchen: Merkel apără relaţiile economice şi politice cu Rusia, ‘un partener’

Nu este pentru prima oară când Lavrov şi Williamson au fost implicaţi într-o dispută verbală.

În 2018, după ce Williamson a transmis Rusiei „să plece şi să tacă din gură”, Lavrov a răspuns: „Poate că îi lipseşte educaţia”.