DISTRIBUIȚI
SBS

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, l-a avertizat luni pe omologul său american, Rex Tillerson, că Washingtonul riscă să provoace „o escaladare inacceptabilă” a tensiunilor cu Coreea de Nord, transmite AFP, potrivit agerpres.

Într-o discuţie telefonică avută cu secretarul de Stat al SUA, Lavrov a considerat „inacceptabilă o escaladare a tensiunilor din peninsula coreeană, la care conduc pregătirile militare americane din regiune”, potrivit unui comunicat al ministerului rus de Externe.


Şeful diplomaţiei de la Moscova a făcut apel la o rezolvare a divergenţelor „exclusiv prin mijloace diplomatice”.

Citeşte şi: Un suspect de TERORISM a fost prins la graniţa României

Sâmbătă, preşedintele american, Donald Trump, a afirmat că eforturile diplomatice întreprinse în direcţia Phenianului au eşuat. „Îmi pare rău, dar va merge un singur lucru”, a adăugat el, fără a preciza care.

În urmă cu o săptămână, el a indicat, pe Twitter, că i-a spus lui Tillerson că-şi pierde timpul negociind, după ce acesta confirmase existenţa unor contacte între SUA şi Coreea de Nord.

Statele Unite şi Coreea de Sud au organizat în septembrie exerciţii în apropiere de frontiera puternic militarizată cu Coreea de Nord.

China a propus un plan, susţinut de Rusia, care prevedea o suspendare a programului de înarmare nucleară al Coreei de Nord în schimbul opririi exerciţiilor militare americane în regiune.

Preşedintele american a ameninţat Phenianul cu „distrugerea totală” în caz că regimul nord-coreean va ataca primul.