DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat vineri că Occidentul a declarat Rusiei un război hibrid total şi a renunţat astfel inclusiv la valorile sale, precum libertatea de exprimare sau economia de piaţă, transmite agerpres.

”Astăzi ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total”, a spus Lavrov în timpul unei reuniuni a Fondului de sprijin pentru diplomaţie publică în Rusia, relatează agenţia EFE. El a amintit că termenul de ”război total” a fost folosit de armata nazistă în al Doilea Război Mondial.


Citeşte şi: E-mailul BOMBĂ care dezvăluie cum Hunter Biden l-a prezentat pe omul de afaceri ucrainean tatălui său, pe vremea aceea vicepreședintele SUA – Black News

”Acum (războiul total) este menţionat de mulţi politicieni europeni când explică ce vor să facă cu Rusia, şi nu-şi ascund obiectivele, să distrugă, să falimenteze, să anihileze, să asfixieze economia rusă şi Rusia în general”, a remarcat şeful diplomaţiei ruse, referindu-se la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei după ce aceasta a atacat Ucraina.

Observ că ”dezlănţuirea sancţiunilor” arată cu claritate ”că toate aceste valori pe care ni le-au tot propovăduit colegii noştri occidentali, mă refer la libertatea de exprimare a opiniilor, economia de piaţă, inviolabilitatea proprietăţii private, prezumţia de nevinovăţie nu valorează nimic pentru ei” şi ”atunci când Occidentul are nevoie să facă ceva concret împotriva Rusiei a renunţat la aceste valori”, a menţionat ministrul rus de externe.

Citeşte şi: Trump a dat-o în judecată pe Hillary Clinton din cauza acuzațiilor de complicitate cu Rusia – Black News

”Marea majoritate a lumii nu s-a alăturat şi nu se va alătura, sunt convins, acestor jocuri ale politicilor de sancţiuni ale Occidentului”, deşi asupra multora dintre ele se fac ”presiuni colosale”, a continuat Lavrov, susţinând că Rusia nu va putea fi izolată.