DISTRIBUIȚI
Hotnews

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a părăsit, marţi, insula indoneziană Bali, la finalul primei zile a summitului G20, şi a fost înlocuit de ministrul rus de Finanţe Anton Siluanov, care acum, în absenţa preşedintelui Vladimir Putin, va fi oficialul cu rangul cel mai înalt care va reprezenta Moscova la întâlnirea cu liderii celor mai puternice economii mondiale, scrie news.ro

”Aşa cum era prevăzut, Serghei Lavrov a părăsit Bali la sfârşitul primei zile a summitului G20”, a scris marţi seară agenţia de ştiri rusă RIA Novosti.


Citește și: Ţările G20, ‘profund preocupate’ de criza alimentară globală

”Declaraţia finală (de la summit) urmează să fie aprobată mâine (n.r. miercuri), după o şedinţă pe tema digitizării. Rusia va fi reprezentată acolo de ministrul de Finanţe (Anton) Siluanov”, potrivit aceleiaşi surse, citate de AFP.

Cea mai importantă adunare a liderilor mondiali de la începutul pandemiei are loc în absenţa preşedintelui rus Vladimir Putin, în cadrul tropical din Bali.

Reuniunea are loc la aproape nouă luni de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, care a dus la creşterea exponenţială a preţurilor la energie şi alimente şi a dus la reapariţia ameninţării nucleare.

Citește și: Comisia Europeană salută acordul privind bugetul anual al UE pentru 2023

Plecarea şefului diplomaţiei ruse are loc în timp ce Rusia a lansat marţi cel mai amplu atac cu rachete asupra Ucrainei din ultima lună, vizând infrastructura energetică de pe întreg teritoriul ţării. Atacul intervine la câteva zile de la retragerea forţelor ruse din Herson, văzută ca cea mai ruşinoasă înfrângere suferită până acum de ruşi de la declanşarea invaziei în Ucraina la 24 februarie.