DISTRIBUIȚI

AMC Entertainment Holdings Inc. a anunţat luni că va limita numărul de spectatori acceptaţi în cinematografele sale din Statele Unite la cel mult 50 de persoane pentru fiecare proiecţie. Măsura, cu aplicare imediată, din cauza răspândirii epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus, a determinat o scădere cu 21% a valorii acţiunilor grupului, informează Reuters, potrivit agerpres.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a publicat duminică un ghid ce vizează anularea sau amânarea unor evenimente prevăzute pe teritoriul american la care urmau să participe cel puţin 50 de persoane, în următoarele opt săptămâni.


Citește și : Federaţia croato-musulmană din Bosnia declară STARE de DEZASTRU

Oficialii americani au raportat până acum aproape 3.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi 65 de decese. Pe plan global, peste 162.000 de persoane au fost infectate şi peste 6.000 au murit din cauza epidemiei de COVID-19.

AMC a precizat că aderă la recomandările formulate de CDC, deşi ele nu reprezintă o cerinţă legală obligatorie pentru companiile comerciale din majoritatea jurisdicţiilor americane.

„Anticipăm că aceste probleme vor fi tranzitorii şi ne aşteptăm la o reluare a creşterii economice pe termen mediu”, au declarat analiştii companiei Benchmark.

Totuşi, compania de brokeraj s-a declarat îngrijorată de perspectiva ca grupul AMC să nu deţină flexibilitatea financiară necesară pentru a compensa o încetinire mai îndelungată a activităţilor sale sau o închidere completă a lanţurilor sale de cinematografe.

Grupul AMC administrează 1.004 cinematografe cu 11.041 de ecrane în 15 ţări, inclusiv 636 de săli şi 8.094 de ecrane de proiecţii în Statele Unite.

Lanţurile de cinematografe, care s-au confruntat în ultimii ani cu o concurenţă tot mai puternică din partea unor servicii de streaming precum Netflix şi Disney+, au fost afectate şi de amânări ce vizează datele de lansare pentru mai multe filme.

Studiourile de la Hollywood au amânat lansările unor filme, precum următorul opus din franciza „James Bond”, intitulat „No Time to Die”, producţia de dimensiuni epice „Mulan” realizată de studioul Disney şi al nouălea lungmetraj din seria „Fast and Furious”, produs de Universal Pictures.

Citește și : Amenzi aspre pentru israelienii care propagă fake news

Vineri, AMC şi Regal Cinemas – lanţ de cinematografe deţinut de Cineworld Group – au înjumătăţit capacităţile cinematografelor lor, pentru a permite spaţii mai mari între spectatori, cu scopul de a limita transmiterea noului tip de coronavirus.

Marcus Theatres, o divizie a Marcus Corp, a anunţat la rândul său luni că va scădea capacitatea sălilor sale cu 50%.