DISTRIBUIȚI
dpa

Cele 16 landuri ale Germaniei plănuiesc să relaxeze regulile de carantină pentru călători impuse în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat vineri Ministerul de Interne german, informează dpa, scrie agerpres.

La ora actuală, ministerul lucrează la o schemă ce ar putea fi modelată individual pentru landuri, în urma acordului înregistrat în discuţiile de joi cu biroul cancelarului federal Angela Merkel. O decizie finală le revine landurilor.


Citește și : În ciuda pandemiei, piața drogurilor din Asia-Pacific câștigă teren pe zi ce trece

Actualele reguli din majoritatea landurilor prevăd că toţi cei care călătoresc din ţările europene vecine sunt plasaţi în carantină timp de 14 zile.

Ministrul german de interne Horst Seehofer a îndemnat la o relaxare a acestor reguli şi la aplicarea lor exclusiv călătorilor din ţările non-UE.

Această acţiune a fost determinată în parte de o decizie a unui tribunal din landul Saxonia Inferioară referitoare la cazarea pe timp de vacanţă. Tribunalul a dat câştig de cauză unui proprietar, decizând anularea obligativităţii de a accepta persoane plasate în carantină.

Cel mai populat land al Germaniei, Renania de Nord-Westfalia, a renunţat vineri la regulile de plasare în carantină.

Citește și : 39 de ‘dezertori’ ARESTAȚI după ‘invazia’ ratată a Venezuelei