DISTRIBUIȚI

Landurile germane încearcă să obţină interzicerea în ţară a portului cuţitului în spaţiile publice, în condiţiile în care numărul atacurilor cu cuţitul este încă mare în Germania, potrivit media locale, relatează sâmbătă agenţia DPA, potrivit agerpres.

Bundesrat-ul, camera superioară a parlamentului federal german, are în vedere adoptarea unui proiect de lege corespunzător, scrie cotidianul german Saarbruecker Zeitung.


Citește și : Trump, despre recentele exerciții cu rachete efectuate de Phenian: ‘Nu consider deloc asta un abuz de încredere’

Legea urmăreşte de a se interzice persoanelor să poate cuţite în magazine, staţii de tren sau evenimente ample, precizează publicaţia.

Numărul atacurilor cu cuţitul este încă mare în Germania, potrivit proiectului de lege supus spre dezbatere de către landurile nordice Bremen şi Saxonia Inferioară.

În afară de a interzice portul cuţitului în locuri unde se pot afla numeroase persoane, proiectul de lege va declara de asemenea ilegale în toate spaţiile publice obiectele cu lame mai mari de şase centimetri. În prezent, sunt interzise în public obiectele cu lame de peste 12 centimetri.

Citește și : Trump începe procesul de impunere de taxe vamale suplimentare pentru toate importurile din China

Legea va interzice de asemenea complet briceagurile.

Potrivit Saarbruecker Zeitung, se aşteaptă ca Bundesrat-ul să aprobe proiectul de lege respectiv.