DISTRIBUIȚI

Aproape 600.000 de membri ai Partidului Laburist au început să voteze luni pentru a-l desemna pe înlocuitorul lui Jeremy Corbyn la conducerea principalei formaţiuni de opoziţie din Marea Britanie, care a suferit o înfrângere usturătoare la alegerile legislative din decembrie trecut, relatează AFP, potrivit agerpres.

Trei candidaţi sunt în cursă. Poziţionat mai spre centru, Keir Starmer (57 de ani), responsabil de trei ani cu Brexit-ul în rândul Partidului Laburist, şi Rebecca Long-Bailey (40 de ani), văzută ca moştenitoare a lui Jeremy Corbyn, plasat foarte la stânga, sunt consideraţi favoriţi.


Citește și: Cererea de extrădare a lui Julian Assange este dezbătută în UK

Lisa Nandy, al treilea candidat, este sprijinită de sindicatul GMB, care reprezintă 500.000 de muncitori şi care vede în ea „o gură de aer proaspăt în dezbaterea privind viitorul Partidului Laburist”.

Membrii partidului au termen până la 2 aprilie să îl desemneze prin poştă sau prin email pe succesorul lui Jeremy Corbyn, care va fi anunţat la 4 aprilie.

Citește și: 16 militari turci au fost uciși în Libia

Ei vor trebui să desemneze de asemenea şi un vicepreşedinte dintre cinci candidaţi: Angela Rayner, Dawn Butler, Ian Murray, Rosena Allin-Khan şi Richard Burgon.