DISTRIBUIȚI
NPR

Vicepreședintele american Mike Pence a reiterat miercuri intenția Statelor Unite de a retrage trupele din Siria și faptul că organizația teroristă Stat Islamic a fost învinsă, după ce cinci soldați americani au fost uciși într-un atentat comis în nordul Siriei, relatează BBC, potrivit mediafax.

Pence a transmis că atât el, cât și președintele american Donald Trump, condamnă atacul terorist din orașul Manbij, dar planul de retragere a trupelor rămâne neschimbat.


Citește și: Un individ a vrut să atace Casa Albă cu o rachetă antitanc, grenade şi arme de foc. FBI a intrat pe fir!

„Mulțumită curajului membrilor forțelor noastre armate, am distrus califatul organizației Stat Islamic. În timp ce începem să ne aducem soldații acasă, nu vom permite reminiscențelor ISIS să își restabilească monstruosul califat”, a declarat Pence.

Un atac sinucigaş a vizat miercuri o patrulă militară a coaliţiei antiteroriste conduse de Statele Unite, în oraşul Manbij, situat în nordul Siriei, a anunţat organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Cel puţin 20 de persoane au fost ucise în atentat, printre care și cinci soldați americani.

Citește și: S-a hotărât data și locul unui nou summit Trump-Kim Jong Un

Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic prin intermediul propriei agenţii de presă, Amaq.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat în decembrie 2018 că va retrage trupele americane din Siria, argumentând că reţeaua teroristă Stat Islamic a fost învinsă.