DISTRIBUIȚI

La mai bine de o lună de la atacul care a provocat moartea a 21 de persoane la o şcoală primară din Uvalde, Texas, şeful poliţiei din districtul şcolar şi-a dat demisia din funcţia de consilier municipal, a informat, sâmbătă, presa americană, scrie news.ro

Această decizie a fost luată „‘în interesul celor din valde”, a scris Pete Arredondo în scrisoarea sa de demisie.


Citește și :  Putin a dispus naţionalizarea unui proiect de exploatare a petrolului şi gazului în care erau implicate şi companii japoneze

„Primarul, consiliul oraşului şi personalul oraşului trebuie să poată continua să funcţioneze fără distragerea atenţiei”, a adăugat el, potrivit Uvalde Leader News şi ABC News.

La 24 mai, un elev de liceu de 18 ani care purta o puşcă de asalt a ucis 19 copii şi doi profesori la şcoala primară Robb din Uvalde.

Timpul necesar poliţiei – peste o oră – pentru a intra în clasă şi a ucide pe atacator a fost criticat puternic de la masacru.

Citește și : Numărul cazurilor de COVID-19 din M.Britanie a crescut cu mai mult de jumătate de milion într-o săptămână

Şeful poliţiei din districtul şcolar a fost suspendat săptămâna trecută. Pete Arredondo a fost ales în consiliul oraşului pe 7 mai, cu doar câteva zile înainte de atac, şi a depus jurământul în 31 mai.